Oedeemtherapie Venlo voor de juiste balans

Oedeemtherapie VenloHeb jij onderzoek gegaan naar de mogelijkheden van oedeemtherapie of van oncologische fysiotherapie? Dan ben je hier op het juiste adres gekomen. Bij deze Fysiotherapie praktijk is er binnen het team veel ervaring en specialisme op deze gebieden. Het kan best lastig te zijn om met al deze moeilijke termen en verschillende soorten therapieën geconfronteerd worden. Dit is ook de reden dat er bij deze fysiotherapie praktijk veel tijd en aandacht besteed wordt aan de beleving van jou. Het gaat erom dat jij overzicht hebt en weet waar je aan toe bent. Tevens wil je ook kunnen ontspannen en zonder stress de therapie ondergaan. Wanneer jij toch meer wilt weten over deze therapieën kun je verder lezen in deze blog. Je kunt natuurlijk altijd contact opnemen om de mogelijkheden en het aanbod te bespreken!

Wat houdt het in?

Binnen de Fysiotherapie praktijk worden twee soorten therapie aangeboden op dit gebied. Ten eerste de oedeemtherapie en ten tweede de oncologische fysiotherapie. Beide therapieën zullen uitgelegd worden. in alle drukte en stress wil je ontzorgt worden en niet wakker liggen over de mogelijke therapieën omdat je er geen kijk op hebt. Ontzorg je zelf en maak het allemaal zo makkelijk mogelijk.

Ten eerste zal oedeemtherapie uitgelegd worden om duidelijkheid te bieden. Oedeemtherapie is gericht op lichamen waar een te grote hoeveelheid van lichaamsvocht in het weefsel voorkomt. Dit ontstaat door een evenwicht die uit balans is geraakt

door een ongelijke toevoer en afvoer van het vocht in je lichaam. De behandeling zal ongeveer drie kwartier duren per sessie. Door intensieve en frequente behandelingen in het begin ontstaat een hogere kans van slagen. De duur van de oedeemtherapie verschilt per participant.

De volgende therapie is oncologische fysiotherapie. Deze vorm van therapie is gericht op de mensen die problemen ervaren met het bewegen. Het bewegen is beïnvloed door een intensieve strijd tegen kanker en tijdens kanker. Gevolgen kunnen zijn dat de persoon in kwestie stijfheid ervaart in zijn of haar lichaam. Dit leidt tot pijn in spiergroepen en gewrichten maar ook tot een uitgeput lichaam. De sessies zullen altijd in vertrouwen uitgevoerd worden en altijd een op een. Bij positieve ontwikkelingen kan er overgestapt worden naar groepssessies om zo mogelijke sportieve activiteiten te ondernemen.

Wanneer jij vragen of twijfels hebt over het aanbod van de dienst kan je altijd op het internet onderzoek doen. Je kan onderzoek doen naar de therapievormen maar ook naar het bedrijf dat deze diensten aanbiedt. Het kan namelijk maar zo zijn dat je in het verleden negatieve ervaringen hebt gehad met een bedrijf. Dan is het heel logisch dat jij aan de hand van recensies en beoordelingen wilt kunnen bepalen of je hier ontspannen bij bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *