Data mining

Veel mensen vragen zich af wat data mining nu precies is. Als eerst is het goed om te vertellen dat het een proces is dat nog relatief jong is. Tijdens dit proces worden diverse verbanden gevonden in grote datasets. Het uiteindelijke doel is dan ook om iets over de toekomst te kunnen vertellen op basis van beschikbare data. Daarnaast is het ook goed om te vermelden dat er met deze techniek processen geanalyseerd kunnen worden. Hierdoor wordt op basis van huidige logfiles gekeken hoe bepaalde processen lopen, welke ezelpaden er zijn en hoe deze het beste vermeden kunnen worden. Kortom, data mining kan van ongelooflijke waarde zijn als je grote datasets hebt en je proces beter in kaart wilt krijgen.

Wat zijn de voordelen van data mining?

Veel mensen vragen zich af wat de voordelen zijn van data mining. Als eerst kan je op basis van de beschikbare data een goed gestructureerde analyse maken van processen en daarnaast is het in veel gevallen zelfs mogelijk om moderne datamining tools virtueel te gebruiken om datasets te bouwen. Daarnaast is het ook mogelijk om op basis van de data voorspellende modellering te gaan toepassen binnen organisaties. Hierbij kunnen ze bijvoorbeeld op basis van data naar de toekomst kijken om risico’s in te schatten of om te kijken wat de beste vervolgstappen zijn.

Natuurlijk kun je nog veel meer dingen bedenken die echt een voordeel zijn. Zo kun je bijvoorbeeld afwijking detectie installeren. Hiermee kun je kijken wat afwijkt van de normale waarden en of je hier iets mee kunt doen. Deze oplossing wordt hedendaags al gebruikt bij banken als het gaat om fraude detectie.

Echt van alles is mogelijk met big data

Op basis van data is zoveel mogelijk en veel mensen beseffen dit niet. Heb jij dus te maken met veel data en wil je hier iets mee doen? Dan is het zeker aan te raden om eens te kijken of je voor jouw organisatie iets kan vinden. Hierbij is het goed om te kijken naar de mogelijkheden zodat je zeker weet dat je het juiste doet.

Op basis van deze aanbeveling is het ook goed om een afspraak te maken met een specialist op het gebied van data mining. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je altijd de juiste informatie krijgt. Daarnaast kan een specialist op het gebied van data mining met je meekijken om te kijken waar kansen zitten voor jouw organisatie. Deze kansen kunnen zowel intern als extern zijn en daarom is het zeker aan te raden om eens in gesprek te gaan met een dergelijke specialist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *